Saturday, December 20, 2008

+ TAGGED : Dari nanee lagi heee:D +

Posted by mama-khayra at 12:19 AM 11 comments Links to this post
Tag ni dr puan dayat @ nanee..

Syarat2nya:
- Pada yang telah berkahwin,anda dikehendaki postkan gambar perkahwinan anda dlm blog anda...--->>>ye ye sayee dah kawen.jadi sayee kene letak gambo kawen la kan...blogger-emoticon.blogspot.com
- Pada yang belum berkahwin,postkan gambar perkahwinan yang paling bermakna buat anda yang pernah anda hadiri.. contohnyer perkahwinan X-kekasih ,kawan baik,artis populer..tak kiralah,asalkan ianya membawa seribu erti buat anda...

~Ni la gamba kawen sayeee belah hubby~
alahaaii cam nak bersanding balik jek rase...jom yang main kawen2 nak miahahahaha
eh nape muka laki aku tuh siyes sgt..isk isk isk.penin duit byk abes ekk
blogger-emoticon.blogspot.com

huwaawaaa..nak kurus cam duluuuuuuuuublogger-emoticon.blogspot.commencik lelemak sekaranggg!!!

Sila sambung TAG ni yer..
mama haris

Saliza
Nur
dd dudu
Ct Farah

Friday, December 12, 2008

+ Scrapping +

Posted by mama-khayra at 12:50 PM 1 comments Links to this post
ok kalau ade yang minat nk menjerumuskan diri dalam menatang(bak kata nanee) scrapping2 ni...ni aku share sikit ekk...actually korang leh jumpaaa banyaakk sgt pasal scrapping ni.utk newbie cam aku dan uols2, kita try yg free nyer dulu eyyhh..blogger-emoticon.blogspot.com

ok..ni ade satu blog yg listkan byk freebies. gi kat http://ikeagoddess.blogspot.com/

ni screenshot ikeagoddes.
katakanlah uols suka no 4 tuh...uols klik kat link no 4 okehh.
then die redirect ke page designer tuh.
kat page designer tuh uols ikut la arahan2 nk download.
file biasanye dalam bentuk .zip @ .rar
cam bese unzip file tuh dan uols kerjakan la element/quickpage yg uols download tuh ek.
buleh guna photoshop (aku slalu guna yg ni jek),PSE,picaboo dll.

Selamat Mencoobaaa...blogger-emoticon.blogspot.com

ok...kat blog ikeagoddes tu jugak ade tutorial..
cuba uols tgk kat bahagian kiri blog ade ruangan How 2

uols buleh refer tutorial ni,cuba main2 wat scrapping ni ek..nnt lama2 mesti teror nye...
ade byk gak tutorial lain,search mesti jumpa....
yeeaahaaa...happy scrapping to uolssblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, December 11, 2008

+ BanneR +

Posted by mama-khayra at 10:39 PM 4 comments Links to this post
hari ini hari rajin bukak photoshop...jadiikkk,aku wat la banner hhhihiii..kedai org ade banner aku pon nk jugak la kaannn...

so ini la hasilnyeee....


sakit pinggang aku wat mende alah ni...klu ade yg kata tak lawa nangis aku..blogger-emoticon.blogspot.com

dah dah..nk pi masukkan dalam blog pulak ekekkeke...

Wednesday, December 10, 2008

~ Hobi Baru SayA ^_^ ~

Posted by mama-khayra at 11:56 PM 8 comments Links to this post
lalalalallalaa~

saya de hobi baru ye kawan2...blogger-emoticon.blogspot.com..iaitu digital scrapping...wah sukeee sukee sbb die byk elemen yg cumel2...hhihihihihi. ok 1st layout yg aku buat tuh khayra hehee..isk layout ke org panggil.aku pon tak bape reti la term2 scrapping ni,blasah aje la...blogger-emoticon.blogspot.com


eh eh yg merry christmas ni korang jangan salah anggap laks..aku download quickpage..sennag,taruh gamba jek dh siap


ini try wat sendiri from scratch..hahaha
ekekkekeke lawa tak lawa tak...:P

memula ni cam klako la sikit,nnt akan ku usahakan yg cantek2 lagi ekk...


ni antara element2 yg aku download..hihihh comel kan...ade byk elemen lagi..leh la guna untuk LO akan datang...yeeaahhh nnt upload LO br plakblogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, December 3, 2008

Haaaachhumm!!!

Posted by mama-khayra at 12:36 AM 0 comments Links to this post
Haaaachhumm!!! isk isk..banyak nye habuk..bersawang2 dah blog haku hahahaa....alahaii siannye blog ni..sejak mama-khayra ade baby baru ni dah seminggu tak hapdet blog ni..sowi ler cayaanngg aloloolooo jangan majuk2...ceaaaahhh heheheh..

dr arituh nk update tak jugak update2 blog ni..haaiihh smpi arini haku pon lupe apa aku nk citer...

dan di ketika ini aku nk titun daahh ngantuk plak..ikhram pon dh tdo..shiann die kurang kasih sayang aku semenjak 2 menjak ni hahahaa..blogger-emoticon.blogspot.com

nnt sok sok la update..daaaa...blogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, November 27, 2008

Another TAG from Nanee Dayat

Posted by mama-khayra at 11:56 PM 16 comments Links to this post
ok ni TAG nyee...saje jek aku baca time blk dr post office siang tadi..hehehee so idak la comot bebenor aku kan...aci tak hihihihih

Rules:


1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
ok done

2) Don’t change your clothes, don’t fix your hair…just take a picture.
saya jujur..tak tukar pong..heeee:D

3) Post that picture with NO editing.
tak tak...saye tak edit

4) Post these instruction with your picture.
OK!!!

5) Tag 10 people to do this..
ok..korang ni insan2 terpilih...berbangga lah yer...

again,aku rase org yg sama jugekk hahahaha..
ning,nur,dd,sehelai murni,ana,along mama haris...

okehhh...aku cuba sedaya upaya supaya korang tak muntah tgk gambo nih ekekeke...

sila2 buat yer...blogger-emoticon.blogspot.com

nah megi mee...heee:D

Posted by mama-khayra at 11:04 PM 5 comments Links to this post
ok,ni megi mee..dinner aku arini..waa sedih ek makan megi mee jek...

still until now khayra masih tdo,lamanyee...risau plak..kejap2 cek kat bilik ok ke dia.??ok2...she's still breathing..fuuhhh risau okeehh..

nah amik..gamba megi mee saye...blogger-emoticon.blogspot.com
bahan2 tambahan...

tadaaa..ni hasilnyee..

jom makan...

b.u.s.a.n

Posted by mama-khayra at 9:25 PM 6 comments Links to this post
menciknyee ngan perasaan busan nih..huwarrggghh...

sok br ikhram balik dr outstation nyer...huwaa lambatnye...

tak best ah kan somi tade umah, khayra pon cam busan jek...cam tgu2 daddy bawak pi jalan2. alololoooo..shiaann.

takpela..sok blk dah kan..tghari smpi ah sbb flight pagi..hooreyyy,nk pi airport la ngan khayra jemput daddy die.blogger-emoticon.blogspot.com

isk lapa la...nk kuar khayra tdo plak huhhuuu..tadi call mak, mak kat luar makan Laksa Shack..haaiihh cedapnyeee...

terbayang2 nyonya laksa...

sedap kan kan kan...huhuhuhuuuu...

haaa..nk masak megi ah [ uh mesti nur marah dengor aku makan megi ].khayra ni tdo tak bangun2 plak..haiihhh..time2 cenggini lama plak tdo.kalo tak kemahin kejap la tdo nye...

satgi dh siap masak megi masuk gambo megi plak...hiksss..sah aku tade keje kaaannnn...

Tuesday, November 25, 2008

Tag dari dd dudu

Posted by mama-khayra at 11:59 PM 8 comments Links to this post
owwhh rupanye tak perasan dd dudu ade tag saye hihihhihii..tapi tag kali ni soklan nye sangat lah susahh...cam jawab soklan paper agama dolu2 korang ingat tak?1 soalan kene bagu 3-5 jawapan hihihihii...adehhh dehhh..

ok2,jawab dengan
gigih..blogger-emoticon.blogspot.com

7 ciri wanita/lelaki idaman anda


* baik - ikhram baik
* penyayang - okeh die sangat penyayang
* tak buat mende2 yg jahat .i.e kaki pompuan,kaki botol dan berbagai mende lain yg menjelikkan - of course tak buat sbb tuh saya kawen ngan die
* bukan seorang yg berwajah jambu - mana bleh jambu sangat, kang org ingat saya makcik die mana aci hahaha!
* tak suka marah2 - saya paling byk marah rasenye hiihihihi
* tak pukul pompuan - yerp..never
* hormat org especially mak ayah die - kalo tade mak ayah die,mana nk datang die

7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

* pompuan yg cantik - pompuan kan suka yg cantek2...bukan sbb lesbo ke hape okehhh
* laki yg ensem hihihiihii - laki pon suka tgk pompuan cantek kan
* ziffi - hahaha tiru dd nyer jawapan,tp mmg minat die sbb kelakor
* nabil raja lawak
* masa skolah rendah saya penah minat cikgu saya hahahahahahaa...bila dh masuk secondary,saya pon pelik nape saya minat die.ahh perasaan budak2 jek tuh.mungkin
sebab die baik bukan sebab sayang ke hape.ahh ape lah yg saya tau masa tuh uhhh!!!
* mawi - owwhhh saya penah minat die...cesss
*

7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

* malu
* getik hahaha tapi getik lam ati jek la
* huuuu tatau la rase ape..susah la soklan neyyhh.
*
*
*
*

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

*bali
*jepun
*korea
*paris
*london
*aussie
*hong kong

~hahahahaa main jawab jek tuh,pei mana2 pon best kalo ngan org yg kita sayang

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda

*nak hadiahkan hati jugak cam dd hahaha
*perfume - ikhram sgt suka perfume
*new laptop
*digital camera
*plasma tv - cam sian jek tgk die asyik tenung2 plasma tv kat shopping complex.wahhh cam la haku kaya sgt nk blikan hahahaha.aku pon die tanggung ahakss
*
*

7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

*banyak dah lagu nyanyi kat die...tak henggat dah..:D
*
*
*
*
*
*

7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.
1- nur
2-along mama haris
3-saliza
4-nanee dayat


blogger-emoticon.blogspot.com

Mana Puting KhayrA??

Posted by mama-khayra at 1:29 AM 9 comments Links to this post
ok...now khayra dh pandai nk sorok2 puting ye...
since dh pandai masukkan barang dalam bekas kamera..semua mende die nk sumbat dalam tuh...

memula mama tatau khayra dh sorok puting die dalam tuh.smpi la waktu tdo khayra nangis2 dh nk puting..pusing2 umah masuk bilik kuar bilik, tgk bawak sofa,bawah katil,dalam toilet [ smpi tade idea mana pi puting,dalam toilet pon cr ]...tak jugak jumpa..tetiba teringat bekas kamera sbb pagi tadi nmpk khayra masukkan hp dalam kamera...

kaaannn btolll,ade dalam kamera...wah mama pon ape lagi bebel2 la sambil gelak2 sbb tak sangka khayra simpan dalam tuh...blogger-emoticon.blogspot.comhaaiihhhh budak neyyhh.

khayra as usual,gelak sakanblogger-emoticon.blogspot.com.



ni khayra yg gigih...


ni hasil sorokan die...nampak tak..nampak tak...

blogger-emoticon.blogspot.com

Saturday, November 22, 2008

Petola ku..

Posted by mama-khayra at 11:07 PM 0 comments Links to this post
ehhhmmmm...ni la jadiknye klu soh org laki bli sayur...[ laki aku la,laki org aku tatau heheehe ]

pagi tadi masa ikhram nk kuar beli breakfast aku pesan kat die...

me : B,nnt blk singgah pasar bli petola,kentang,carrot okehh..

him : ok!
then aku pon teruskan la keje2 umah aku..sapu lantai,mop umah,lap kipas,cuci beranda dapur...agak2 korang bape kalori aku dh burn ekekekekekeblogger-emoticon.blogspot.com

ting tonggg..loceng umah bunyi, masuk2 jek nmpk muka ikhram yg kepenatan dukung khayra yg agak berat iteww...shiaannn. aku saje soh die bawak khayra skali sbb tamo kasik khayra kaco aku kemas umah..hihihihihii.

him : B,barang lain seme ade,pelato jek tade..

me : hahh??pelato??u cakap pelato kot tu yg kakak tu kate tade...

him : heeeeee...[ sengeh tanpa rase bersalah ]

dan khayra pon join sengeh sama cam daddy..owhhh uols berdua nih, sangat comel okeh sengeh sama2..sib baik tade kamera kat tgn. kalau tak mama dh snap gamba dah..

laki aku ni pon dah cam p.ramlee la pulak cakap felat-felat...huhuuuu

I ♥ both of u sooo mucchhh!!!

Apelaaa..

Posted by mama-khayra at 8:53 PM 6 comments Links to this post
Apelaa khayra neyyhh...mama ajak amik gamba die buat muka tak bleh blah plakk isk..isk..isk...blogger-emoticon.blogspot.com



haaiihhh...blogger-emoticon.blogspot.com

Friday, November 21, 2008

Tag dari NaneE DayaT

Posted by mama-khayra at 1:55 AM 5 comments Links to this post
yeaaayyy nani tag aku...why i'm so hepii neyyhh..??sbb ni adelah 1st time aku kene tagged,hahaha gedik nk jawab nmpk..blogger-emoticon.blogspot.com

1) bekas kekasih saya adalah

somi saya..sbb die skang adelah somi saya bukan kekasih sayee..

2) saya sedang mendengar bunyi
citer jangan pandang blakang [ tak tgk dengar je sbb tak mengadap tv ]

3) mungkin saya patut
pegi tido..

4) saya suka belajar
biologi...tapi result biologi saya tak bagus..uhuukk sedeyyy

5) sahabat baik saya
somi dan anak saya...

6) saya tak paham
bila laki2 kata susah nk paham wanita...korang tau tak korang ni pon susah nk paham jugak..

7) saya kehilangan
err..blom terasa kehilangan ape2 lagi huhhuuuu

8) ramai yg berkata
saya tinggi...

9) makna nama saya ialah
tak ingat la..buleh??hahahaaa

10) cinta tu adalah....
perasaan yg sukar ditafsirkan

11) di suatu tempat
terdapat longgokan baju yg belum dilipat

12) saya akan cuba
jadik lebih baik dr semlm..ceeeaaaa skema jawapan

13) makna SELAMANYA ialah
forever..dalam kamus tulih cmtu kan

14) henpon saya...
n77...made in china la tapi ahhaha

15) saya paling meluat bila
tengok org berlagak tak tentu pasal

16) bila saya bangun dr tidur
saya akan cium khayra dulu..

17) party adalah
bukan jiwa saya...

18) haiwan yg paling cute
panda..[jawapan aku sama cam nanee].aku mula minat panda sejak tgk kungfu panda heeeeyaarrkkkk

19) peringkat umo yg paling menyeronokkn
15-20

20) hari ini saya rasa sgt tension sbb
blogger asyik haanngggg.arrggghhh adekah blogger bengang saya asyik tukar2 html saye ekekkekee

21) mlm ini saya akan cuba
tdo awal...[tak jugak nmpknye sbb skang dh kol 1.40am]

22) saya btl2 inginkan
sebuah laptop baru berwarna pink.ade sesape sudi blikan?anyone pls...

23) bila tgk muka kt cermin pg td
tak tgk pon sebab takut pengsan tgk muka sendiri

24) shopping kompleks
tempat saya gi dating dolu2...tak suka ah gi taman,wa bukan minah bunga ehehehee

25) makanan segera biasanya

sedap dan menggemukkan [uh huuhhh]blogger-emoticon.blogspot.com

26) ayat2 terakhir kata pd org...
b dapat cari tak pedang?

27) nk pnjgkn tag ni?
kepada dd dudu,saliza,ning,nur,nuru...wahh ramai aku tag ni..korang sila lah buat yee..

lalalalallalaala~blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, November 19, 2008

K.H.A.Y.R.A

Posted by mama-khayra at 2:26 PM 15 comments Links to this post





entry khas tuk khayra hehehehe...sajek jek la letak gambo2 khayra ni..mama ala2 tade keje giteww...

mama ala2 geram gitew ngan khayra sejak dah besar ni..uiihh mak aii nakalnyeee...daddy ngan mama slalu kene buli ngan khayra

nmpk jek cam manja2 ayu neeyyhh..kang tetiba tau2 jek..kelepuukkk!!!!aaaa daddy kene tampo ngan khayraaaa..pastu mesti khayra gelak kegembiraan selepas tgk mangsanye terseksa...blogger-emoticon.blogspot.comtakla terseksa sangat kot sbb daddy mmg suka layan khayra neyyhh...mmmmm apo nk dikato...blogger-emoticon.blogspot.com

tapi ade gak mende2 sweet yg khayra slalu buat...contohnye tersenyum manja cam gambo kat atas tuh..aauuwww mama takleh tahan tgk khayra senyum.cair abeess..
blogger-emoticon.blogspot.com

pastu kalau tdo tak sah okeee klu tak peluk mama@daddy...kita ni cam bantal die plak...siap angkat kaki atas perut yg tatahan tuh ahaahaha..

mama doakan khayra akan menjadi anak yg baik hingga besar nnt...seperti nama mu sayaangg cewaahh..

Filzah Izzkhayra : Filzah = belahan jiwa, Izz = kemuliaan, Khayra = paling baik

amiinnn...
 

my SouL ~ my LifE ~ my LovE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal