Monday, September 14, 2009

Dia suamiku..

Posted by mama-khayra at 12:20 PM
Ni citer berbuka puasa semlm...kitorang berbuka nasi jek semlm.takde kuih2 ke,murtabak ke,laksa ke...sebabnye hubby malas nk kuar gi bazar ramadhan sbb penat katanye. *yelah..2 mlm berturut2 tak tdo sbb wat keje.kat unit dia la CO die la kuli ape kes..pegawai sorang jek.eeii tak suka la,terabai aku anak beranak*

So aku masak nasi jek la..lauk pon sempoi...telur masak lemak cili api,ayam goreng ala kfc ngan hati ayam masak kicap *hati ayam ni aku beli.at 1st i tot it was beef,blk umah tgk2 hati ayam aisehhmann* Bulan2 pose ni paham2 jek la kalau masak kan,ikut nasib kadang2 sedap, kadang2 tak sedap...yelah tak bleh rasa.selalu aku masak ok jek,tp semlm lauk masak lemak telur tu tawar. aku memula pon tatau sbb ikhram makan dulu, aku melayan anak dara sbb die pon byk pe`el cam la die posa sgt. Sekali tgk ikhram makan slow jek, konfius la jugak kan..aku tanya "nape b mkn slow jek, tak sedap ke?". Dia kata "tak la ok jek..cuma lauk masak lemak ni cair sikit.."

I was like "cair ke???, tgk ok jek..". After that aku pon start mkn...alamak!tawarnye lauk..aku ckp kat ikhram lauk tu tawar la.dia tetap cakap ok.makan smpai habis lak tuh...

seeee,tulah suami ku.selama kitorang kawen *dah 4years++* die tak pernah merungut pasal apa aku masak. sedap ke tak sedap ke seme balun. kalau sedap laju la mkn, kalau tak sedap makan slow jek tp habiskan jugak...pernah sekali tuh masa br2 kawen,aku wat nasik goreng. nasi goreng tu aku sendiri takleh nk telan, siyes mmg tak sedap lah. aku tak mkn pon, tp ikhram mkn jugak...aku ckp kat die "kalau tak sedap takyah mkn la..". Dia kata "takpe,penat2 jek masak takkan tanak mkn.."

Adakalanya aku rasa teruk betul aku ni..kalau ikhram beli makanan dan makanan tu tak sedap mesti aku merungut...padahal bukan die yg masak,salah tukang masak tu la makanan tak sedap kan. tp bila aku masak tak sedap die tak merungut pon..unfair btol aku kan..

Setiap manusia tu tak sempurna..mcam tu jugak aku dan hubby..walaupon ada kekurangan pada diri dia,die masih ada good quality inside..sama la cam aku,ada kekurangan ada kelebihan *hikhikhikk* i realize that as a couple kita kene support and complete each other. may our marriage blessed by Allah,mintak dijauhkan perkara2 yg tak elok...amiinn...


dulu


skarang

0 comments on "Dia suamiku.."

 

my SouL ~ my LifE ~ my LovE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal