Wednesday, September 16, 2009

Anak dara yg lorat...

Posted by mama-khayra at 2:34 PM 4 comments Links to this post
korang tau lorat tu ape tak..mmm family aku suka la guna word tu hihihihii. lorat ni cam banyak pe'el la..
haa anak dara aku tuh mmg lorat sgt..kadang2 aku tensen kadang2 aku suke wahahah..td masa die nmpk mama nye on laptop dia mula la gelabah tak tentu arah..ingatkan ape la,aku wat bodo jek tak layan...rupanya die masuk bilik amik lappy daddy die.bongkok2 badan angkat lappy hahahaha...
adehh tak sempat nk snap gambar sbb aku kelam kabut nk gi tolong angkat laptop tu.yelah kang jatuh lak naya jek. nnt kalau berkesempatan aku snap hihihii..

ni adalah kali kedua die wat camtu tau.kali pertama adalah minggu lepas. dia sibuk nk main laptop sebab nmpk daddy die wat keje..so daddy bg laptop lagi satu letak atas katil kasik die main2..aku plak kuar jap gi dapur nk masak. agaknye die busan tade sape kat bilik so die nk kuar la bawak laptop tu.tetiba jek aku dengar die menjeritblogger-emoticon.blogspot.com. bila smpi kat bilik aku tgk laptop tu dh kat depan pintu bilik dah hahahaa..adehh felik2 camne die bawak turun laptop tu dr katil..kuat jugak anak dara aku ni.

owh ckp pasal kuat, khayra mmg budak kuat..kalau luka2 takdenye die nk nangis..paling2 pon die ckp.."ouuhhh shakeettt!!" suara dh la kuat,sakit gegendang tinger dengar..ckp siap kerut2 dahi,mata kasik sepet sikit. berlakon mmg ko pandai khayraa..setakat ni dh 3 kali la die mengalami luka2 kecil hihhiihii.
1st - luka kat tgn kene kaca kat ofis daddy - tak nangis,pakai kan plaster die bukak blk.
2nd - kaki kene kaca kat rumah kak sal masa die main2 kat sana. tak nangis,kak sal letak ubat gamat die pon sebok nk tonyoh gak kaki die.
3rd - jari kene iron kat umah - tak serius,kecik je area yg kene iron tuh. masa part kene iron dh gelembung die pon main tonyoh2 kat tempat ada air tuh hehehe..bila dh pecah die tonyoh2 kulit tu smpi tanggal.adehh aku tgk pon ngeri..die relax jek.

gambar tak clear.nmpk tak middle finger die ada luka. tula luka kene iron.masa ni gelembung air dh pecah,kulit pon dh ditanggalkan.

~lalalalalalaaa~arini wat entry kelam kabut...hahaa sibuk2 packing barang pun sempat nk update blog..yeaaayyy sok blk kl...kuala lumpuuurrrr tungguuuu...


Monday, September 14, 2009

+ New Dress +

Posted by mama-khayra at 8:26 PM 9 comments Links to this post
Hari ni khayra dapat new dress..mama bought from http://mykiddyplace.blogspot.com/ .The owner is very nice,mama sgt suka deal dengan dia :) . After amik the item kat office daddy, sampai jek rumah mama suruh khayra posing ngan dress baru...anak dara ni apa lagi,mmg suka la..siap senget2 kepala lagi hahaa..enjoy the pics

siap peluk tubuh..hihihiiii



senget2 pale posing.. :P

Dia suamiku..

Posted by mama-khayra at 12:20 PM 0 comments Links to this post
Ni citer berbuka puasa semlm...kitorang berbuka nasi jek semlm.takde kuih2 ke,murtabak ke,laksa ke...sebabnye hubby malas nk kuar gi bazar ramadhan sbb penat katanye. *yelah..2 mlm berturut2 tak tdo sbb wat keje.kat unit dia la CO die la kuli ape kes..pegawai sorang jek.eeii tak suka la,terabai aku anak beranak*

So aku masak nasi jek la..lauk pon sempoi...telur masak lemak cili api,ayam goreng ala kfc ngan hati ayam masak kicap *hati ayam ni aku beli.at 1st i tot it was beef,blk umah tgk2 hati ayam aisehhmann* Bulan2 pose ni paham2 jek la kalau masak kan,ikut nasib kadang2 sedap, kadang2 tak sedap...yelah tak bleh rasa.selalu aku masak ok jek,tp semlm lauk masak lemak telur tu tawar. aku memula pon tatau sbb ikhram makan dulu, aku melayan anak dara sbb die pon byk pe`el cam la die posa sgt. Sekali tgk ikhram makan slow jek, konfius la jugak kan..aku tanya "nape b mkn slow jek, tak sedap ke?". Dia kata "tak la ok jek..cuma lauk masak lemak ni cair sikit.."

I was like "cair ke???, tgk ok jek..". After that aku pon start mkn...alamak!tawarnye lauk..aku ckp kat ikhram lauk tu tawar la.dia tetap cakap ok.makan smpai habis lak tuh...

seeee,tulah suami ku.selama kitorang kawen *dah 4years++* die tak pernah merungut pasal apa aku masak. sedap ke tak sedap ke seme balun. kalau sedap laju la mkn, kalau tak sedap makan slow jek tp habiskan jugak...pernah sekali tuh masa br2 kawen,aku wat nasik goreng. nasi goreng tu aku sendiri takleh nk telan, siyes mmg tak sedap lah. aku tak mkn pon, tp ikhram mkn jugak...aku ckp kat die "kalau tak sedap takyah mkn la..". Dia kata "takpe,penat2 jek masak takkan tanak mkn.."

Adakalanya aku rasa teruk betul aku ni..kalau ikhram beli makanan dan makanan tu tak sedap mesti aku merungut...padahal bukan die yg masak,salah tukang masak tu la makanan tak sedap kan. tp bila aku masak tak sedap die tak merungut pon..unfair btol aku kan..

Setiap manusia tu tak sempurna..mcam tu jugak aku dan hubby..walaupon ada kekurangan pada diri dia,die masih ada good quality inside..sama la cam aku,ada kekurangan ada kelebihan *hikhikhikk* i realize that as a couple kita kene support and complete each other. may our marriage blessed by Allah,mintak dijauhkan perkara2 yg tak elok...amiinn...


dulu


skarang

Saturday, September 12, 2009

Selepas 8 bulan....

Posted by mama-khayra at 1:56 AM 3 comments Links to this post
uh huuhh..tgk date last posting blog ni.January 29,uish lama betol ye..ekekekkee.baru pasan lama...ada few friends(few jek sbb bukan glamer sgt pon hikhikhik) yg tanya kenapa tak update2 blog..hmm jawapan yg pastinye adalah MALAS wakakaka..sebab2 lain,mmm widget ilang so macam cacat jek nmpk blog ni.so tak semangat nk mengudpate.. :P

pastu kamera pon dh rosak,cam tak menarik jek nk citer tade gambar...khayra la rosakkan kamera. mengamuk ngan daddy abes dibalingnye kamera tu..aduhaii urut dada jek la aku tengok..blogger-emoticon.blogspot.com. pasni kalau letak gambar dalam posting baru pon mungkin (bukan mungkin..MEMANG) gambar tak menarik sbb guna hp kamera jek blogger-emoticon.blogspot.com

ni aku dh tukar layout baru,wahaha pink lagik..i loiiikeee..cam tennag gitu tgk warna pink :P.

ok la jom layan few pics..pics ni tade kene mengena ngan entry yer..sajer je nk kasik meriah wakakaka..






Thursday, January 29, 2009

lalalallalaa~ku kembali..

Posted by mama-khayra at 7:06 PM 4 comments Links to this post
huhuhu lama tak menggedik kat blog hehehee..intro come back ialah scrap yg baru ku buat kelmarin..layaann..blogger-emoticon.blogspot.com

 

my SouL ~ my LifE ~ my LovE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal