Friday, March 4, 2011

~ ikatan suci + sah ~

Posted by mama-khayra at 5:02 PM 0 comments Links to this post
rindu ~


















sushi

Posted by mama-khayra at 4:14 PM 0 comments Links to this post
Jumaat ~ ari jumaat dh kira hari wajib lunch jauh2 sikit..ceyy macam jauh sgt jek.padahal kat jj au je..menu wajib adalah nasi dengan lala+sotong dan coffee float...terbaek. oh ye arini hanya kami bertiga je ke jj tu. aku,farah,anna..

pas makan, derang nk bli sushi..aku pon gatal nk bli jugak la hiihii... so aku bli 3 ketul sushi kecik(prawn+telur ikan, telur ikan+mayo,telur ikan) ngan 1 ketul yg besar(tuna+mayo)..

kat opis makan la...sushi kecik yg pertama, ok boleh telan dengan laju..yg kedua, ok jugak..masuk yg ketiga...erkkk cam takleh telan dah ahhaha...sushi besar yg tuna tu tak sentuh langsung. blk nnt nk bg kyra try makan hihih...

kesimpulan dr makan sushi ni..err pasni tak makan lg kot hihihhi...

Thursday, March 3, 2011

mood tahape2 ~

Posted by mama-khayra at 11:36 AM 0 comments Links to this post
Arini feeling cam tahape2..bole?

huhu sebabnye sedih..ikhram too bz with his works and tasks...sms pon susah nk reply.After work dia penat and tetido till morning..jarang sgt dh chit chat on the fon lately ni..:(. Agong will visit ptkk on 9th mac, so he's so bz with the preparations..we'll see, lepas agong dtg dia bz giler lg tak camni..kalau masih, aku..aku...akuuuu..aku nk watper?haih ntahla..

oleh kerana aku tgh mood tahape2, nk letak la lagu yg berjaya wat air mata bergenang2 dalam opis time dgr lagu2 ni..here there goes ~

Hangatnya Cinta - Lyana
Sering aku merindu
Rindu pada dirimu
Sering aku teringat
Teringatkan dirimu
Walau waktu/musim berlalu
Kau masih di hati
Sentiasa wajahmu
Bermain di mata
Betapa indahnya cinta
Engkau dan aku
Tak mungkin ku lupakan
Engkau masih ku sayang
Sayang seperti dulu
Cinta mu di hati ku
Masih seharum dulu
Bersama kita rasa
Suka dukanya bercinta
Sedang hangatnya cinta
Kita pun berjanji setia
Di antara kita
Tidak rela berpisah
Demi kerana cinta
Apapun terjadi
Kau tetap ku cinta
Kerana cintamu abadi di hatiku
Apa pun terjadi
Pulanglah sayangku/padaku
Kerana kau kekasihku
Adat orang bercinta
Semuanya indah saja
Bila sudah kecewa
Sungguh pahit terasa
Alangkah indahnya
Jika kau dan aku
Saling menyayangi/memahami dan
Saling setia
Betapa rindunya/indahnya
Di dalam hatiku
Kasih dan sayang


Hanya Kerana Cinta
Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhanmu indah

Picture perfect memories, scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can't fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I guess I'd rather hurt than feel nothing at all.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
And I said I wouldn't call, but I'm a little drunk and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I just need you now.

Oh baby I need you now

Tuesday, March 1, 2011

Kerja..kerja..kerja..

Posted by mama-khayra at 4:52 PM 0 comments Links to this post
InsyaAllah 1/4, i'll move to another company...syukur sbb ada rezeki yg lebih baik.

I have to move on..takkan nk dok sini sampai bila2..kalau sini menjanjikan yg lebih baik, maybe i'll stay..but..hmmm...macam tak je..huhu..

macam2 gak obstacle nk kuar ni...notis benti 3 bulan, but the new comp cant wait...mintak hr reduce the period tp cam tak dpt.. takpela I sabar...InsyAllah Tuhan tolong mudahkan perjalanan...

just hope the best...amin..

Saturday, January 1, 2011

1-1-11

Posted by mama-khayra at 6:04 PM 1 comments Links to this post
dah lama tak update blog...dh masuk tahun 2011 dah..and i feel like i want to start writing..so that, bila dah tua leh bukak and baca balik kan...heh tgh semangat ni, tatau la kalau sok2 malas blk ke wahahaa..

bila tgk blk gambar2 lama n cerita2 lama yg aku penah tulis dalam blog ni, i feel like..'waahhhh'...see, u cant turn back time, but when u see the old pictures and read the story it will make u smile...;) sweet huh...

i hope this blog gonna keep the story of my life...keep my precious stories and pictures...

hmm..today is the first day of 2011...everyone talking about resolution. mine?i dont have one...hehee...why eh?sbb resolution put tense on me..tp idup kene la ada goal kan...that one i have la..it just that i dont know when i can complete my goal and dream...

hopefully this year will be better than 2010...insyaAllah amin..

Wednesday, September 16, 2009

Anak dara yg lorat...

Posted by mama-khayra at 2:34 PM 4 comments Links to this post
korang tau lorat tu ape tak..mmm family aku suka la guna word tu hihihihii. lorat ni cam banyak pe'el la..
haa anak dara aku tuh mmg lorat sgt..kadang2 aku tensen kadang2 aku suke wahahah..td masa die nmpk mama nye on laptop dia mula la gelabah tak tentu arah..ingatkan ape la,aku wat bodo jek tak layan...rupanya die masuk bilik amik lappy daddy die.bongkok2 badan angkat lappy hahahaha...
adehh tak sempat nk snap gambar sbb aku kelam kabut nk gi tolong angkat laptop tu.yelah kang jatuh lak naya jek. nnt kalau berkesempatan aku snap hihihii..

ni adalah kali kedua die wat camtu tau.kali pertama adalah minggu lepas. dia sibuk nk main laptop sebab nmpk daddy die wat keje..so daddy bg laptop lagi satu letak atas katil kasik die main2..aku plak kuar jap gi dapur nk masak. agaknye die busan tade sape kat bilik so die nk kuar la bawak laptop tu.tetiba jek aku dengar die menjeritblogger-emoticon.blogspot.com. bila smpi kat bilik aku tgk laptop tu dh kat depan pintu bilik dah hahahaa..adehh felik2 camne die bawak turun laptop tu dr katil..kuat jugak anak dara aku ni.

owh ckp pasal kuat, khayra mmg budak kuat..kalau luka2 takdenye die nk nangis..paling2 pon die ckp.."ouuhhh shakeettt!!" suara dh la kuat,sakit gegendang tinger dengar..ckp siap kerut2 dahi,mata kasik sepet sikit. berlakon mmg ko pandai khayraa..setakat ni dh 3 kali la die mengalami luka2 kecil hihhiihii.
1st - luka kat tgn kene kaca kat ofis daddy - tak nangis,pakai kan plaster die bukak blk.
2nd - kaki kene kaca kat rumah kak sal masa die main2 kat sana. tak nangis,kak sal letak ubat gamat die pon sebok nk tonyoh gak kaki die.
3rd - jari kene iron kat umah - tak serius,kecik je area yg kene iron tuh. masa part kene iron dh gelembung die pon main tonyoh2 kat tempat ada air tuh hehehe..bila dh pecah die tonyoh2 kulit tu smpi tanggal.adehh aku tgk pon ngeri..die relax jek.

gambar tak clear.nmpk tak middle finger die ada luka. tula luka kene iron.masa ni gelembung air dh pecah,kulit pon dh ditanggalkan.

~lalalalalalaaa~arini wat entry kelam kabut...hahaa sibuk2 packing barang pun sempat nk update blog..yeaaayyy sok blk kl...kuala lumpuuurrrr tungguuuu...


Monday, September 14, 2009

+ New Dress +

Posted by mama-khayra at 8:26 PM 9 comments Links to this post
Hari ni khayra dapat new dress..mama bought from http://mykiddyplace.blogspot.com/ .The owner is very nice,mama sgt suka deal dengan dia :) . After amik the item kat office daddy, sampai jek rumah mama suruh khayra posing ngan dress baru...anak dara ni apa lagi,mmg suka la..siap senget2 kepala lagi hahaa..enjoy the pics

siap peluk tubuh..hihihiiii



senget2 pale posing.. :P

Dia suamiku..

Posted by mama-khayra at 12:20 PM 0 comments Links to this post
Ni citer berbuka puasa semlm...kitorang berbuka nasi jek semlm.takde kuih2 ke,murtabak ke,laksa ke...sebabnye hubby malas nk kuar gi bazar ramadhan sbb penat katanye. *yelah..2 mlm berturut2 tak tdo sbb wat keje.kat unit dia la CO die la kuli ape kes..pegawai sorang jek.eeii tak suka la,terabai aku anak beranak*

So aku masak nasi jek la..lauk pon sempoi...telur masak lemak cili api,ayam goreng ala kfc ngan hati ayam masak kicap *hati ayam ni aku beli.at 1st i tot it was beef,blk umah tgk2 hati ayam aisehhmann* Bulan2 pose ni paham2 jek la kalau masak kan,ikut nasib kadang2 sedap, kadang2 tak sedap...yelah tak bleh rasa.selalu aku masak ok jek,tp semlm lauk masak lemak telur tu tawar. aku memula pon tatau sbb ikhram makan dulu, aku melayan anak dara sbb die pon byk pe`el cam la die posa sgt. Sekali tgk ikhram makan slow jek, konfius la jugak kan..aku tanya "nape b mkn slow jek, tak sedap ke?". Dia kata "tak la ok jek..cuma lauk masak lemak ni cair sikit.."

I was like "cair ke???, tgk ok jek..". After that aku pon start mkn...alamak!tawarnye lauk..aku ckp kat ikhram lauk tu tawar la.dia tetap cakap ok.makan smpai habis lak tuh...

seeee,tulah suami ku.selama kitorang kawen *dah 4years++* die tak pernah merungut pasal apa aku masak. sedap ke tak sedap ke seme balun. kalau sedap laju la mkn, kalau tak sedap makan slow jek tp habiskan jugak...pernah sekali tuh masa br2 kawen,aku wat nasik goreng. nasi goreng tu aku sendiri takleh nk telan, siyes mmg tak sedap lah. aku tak mkn pon, tp ikhram mkn jugak...aku ckp kat die "kalau tak sedap takyah mkn la..". Dia kata "takpe,penat2 jek masak takkan tanak mkn.."

Adakalanya aku rasa teruk betul aku ni..kalau ikhram beli makanan dan makanan tu tak sedap mesti aku merungut...padahal bukan die yg masak,salah tukang masak tu la makanan tak sedap kan. tp bila aku masak tak sedap die tak merungut pon..unfair btol aku kan..

Setiap manusia tu tak sempurna..mcam tu jugak aku dan hubby..walaupon ada kekurangan pada diri dia,die masih ada good quality inside..sama la cam aku,ada kekurangan ada kelebihan *hikhikhikk* i realize that as a couple kita kene support and complete each other. may our marriage blessed by Allah,mintak dijauhkan perkara2 yg tak elok...amiinn...


dulu


skarang

Saturday, September 12, 2009

Selepas 8 bulan....

Posted by mama-khayra at 1:56 AM 3 comments Links to this post
uh huuhh..tgk date last posting blog ni.January 29,uish lama betol ye..ekekekkee.baru pasan lama...ada few friends(few jek sbb bukan glamer sgt pon hikhikhik) yg tanya kenapa tak update2 blog..hmm jawapan yg pastinye adalah MALAS wakakaka..sebab2 lain,mmm widget ilang so macam cacat jek nmpk blog ni.so tak semangat nk mengudpate.. :P

pastu kamera pon dh rosak,cam tak menarik jek nk citer tade gambar...khayra la rosakkan kamera. mengamuk ngan daddy abes dibalingnye kamera tu..aduhaii urut dada jek la aku tengok..blogger-emoticon.blogspot.com. pasni kalau letak gambar dalam posting baru pon mungkin (bukan mungkin..MEMANG) gambar tak menarik sbb guna hp kamera jek blogger-emoticon.blogspot.com

ni aku dh tukar layout baru,wahaha pink lagik..i loiiikeee..cam tennag gitu tgk warna pink :P.

ok la jom layan few pics..pics ni tade kene mengena ngan entry yer..sajer je nk kasik meriah wakakaka..






Thursday, January 29, 2009

lalalallalaa~ku kembali..

Posted by mama-khayra at 7:06 PM 4 comments Links to this post
huhuhu lama tak menggedik kat blog hehehee..intro come back ialah scrap yg baru ku buat kelmarin..layaann..blogger-emoticon.blogspot.com

 

my SouL ~ my LifE ~ my LovE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal