Friday, December 12, 2008

+ Scrapping +

Posted by mama-khayra at 12:50 PM
ok kalau ade yang minat nk menjerumuskan diri dalam menatang(bak kata nanee) scrapping2 ni...ni aku share sikit ekk...actually korang leh jumpaaa banyaakk sgt pasal scrapping ni.utk newbie cam aku dan uols2, kita try yg free nyer dulu eyyhh..blogger-emoticon.blogspot.com

ok..ni ade satu blog yg listkan byk freebies. gi kat http://ikeagoddess.blogspot.com/

ni screenshot ikeagoddes.
katakanlah uols suka no 4 tuh...uols klik kat link no 4 okehh.
then die redirect ke page designer tuh.
kat page designer tuh uols ikut la arahan2 nk download.
file biasanye dalam bentuk .zip @ .rar
cam bese unzip file tuh dan uols kerjakan la element/quickpage yg uols download tuh ek.
buleh guna photoshop (aku slalu guna yg ni jek),PSE,picaboo dll.

Selamat Mencoobaaa...blogger-emoticon.blogspot.com

ok...kat blog ikeagoddes tu jugak ade tutorial..
cuba uols tgk kat bahagian kiri blog ade ruangan How 2

uols buleh refer tutorial ni,cuba main2 wat scrapping ni ek..nnt lama2 mesti teror nye...
ade byk gak tutorial lain,search mesti jumpa....
yeeaahaaa...happy scrapping to uolssblogger-emoticon.blogspot.com

1 comments on "+ Scrapping +"

nIng OnLy on December 17, 2008 at 9:26 AM said...

apa benda yang ko buat nih?..

 

my SouL ~ my LifE ~ my LovE Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal